Desert cu pere caramelizate
Un desert rapid, rafinat si aromat. Cu putina indemanare pregatesti un desert spectaculos, care cu siguranta iti va surprinde invitatii.
Ingrediente
Ingrediente pentru servit
1. Se pune laptele la fiert si, cand aproape da in clocot, se diminueaza focul si se toarna grisul in ploaie.
2. Se fierbe la foc mic, amestecand continuu aproximativ 20 de minute, pana ce este fiert grisul. Se trage de pe foc si se adauga zaharul si zaharul vanilinat. Se pune apoi grisul in castronele sau cupe care se dau la rece.
3. Pentru servire, perele se taie felii pe lung si se pun in tigaie cu untul. Se intorc si, dupa ce au devenit moi, se pune zaharul si se caramelizeaza usor.
4. Apoi, se trage tigaia de pe foc, se pune lichiorul care se aprinde cu 1 chibrit sau cu 1 dispozitiv de aprindere a focului cu tija lunga. Se lasa sa arda pana se consuma flacara si apoi se aduce cu grisul la masa.
Sfaturi utile
✽ Adauga semintele de la o pastaie de vanilie cand pui laptele la fiert. Aroma lor puternica va da un parfum deosebit desertului cu gris. Dupa ce au fiert, pot fi date deoparte.
✽ Foloseste gris fin sa obtii o consistenta cremoasa. Mai poti servi grisul cu dulceata de casa acrisoara, precum dulceata din visine sau din fructe de padure. Deasupra, poti presara un praf de scortisoara.