Somon cu paste
1. Se pun să fiarbă aproximativ 2 l de apă cu sare şi o linguriţă de ulei. După ce a început să clocotească, se adaugă pastele şi se lasă să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj. Când au fiert, se scot din apa clocotită şi se lasă în sită, sub jetul de apă rece.
2. Se topeşte margarina, se adaugă 2 linguriţe de făină cernută şi se stinge cu laptele de soia călduţ. Se lasă să capete consistenţa unei ciulamale şi apoi se adaugă sarea, piperul măcinat şi boabe şi nucşoara.
3. Se încinge grătarul şi se pun bucăţile de somon, se lasă 1-2 minute, apoi se stropesc cu vinul dulce şi cu sarea.
4. Pastele fierte se pun într-un bol, se amestecă cu sosul alb şi cu bucăţile de somon. Se ornează cu frunzuliţe de rozmarin şi se servesc atât calde, cât şi reci.