Conopidă pané
1. Se spală conopida, se curăţă şi se opăreşte în apă cu sare aproximativ 15 minute. Se scoate din apa clocotită şi se lasă în sită să se răcorească. Conopida se desface bucheţele şi se condimentează cu sare şi piper alb.
2. Se desfac ouăle şi se bat spumă, se adaugă sare, puţin piper, cimbru uscat şi parmezanul. Se amestecă bine să nu formeze cocoloaşe şi se lasă la rece câteva minute.
3. Se cerne făina într-un bol şi se amestecă cu pesmetul şi cu alunele măcinate. Se iau bucăţile de conopidă şi se trec prin compoziţia de pesmet, apoi se trec prin ouăle bătute şi din nou prin pesmet.
4. Se pune uleiul în tigaie şi se lasă să se încingă. Se iau bucăţile de conopidă şi se pun la prăjit. Se lasă să se pătrundă, să devină aurii şi se scot cu spumiera într-un bol tapetat cu hârtie absorbantă. Conopida pané se serveş1te ornată cu frunze de ceapă verde.