Conopidă în bacon
1. Se desface conopida în bucheţele cât mai mici, care se spală şi se pun să fiarbă câteva minute în apă cu un praf de sare. După ce au clocotit şi s-au înmuiat, se scot în sită şi se lasă să se răcorească.
2. Se spală şi se curăţă ceapa şi ardeii, apoi se taie mărunt. Se călesc în puţin ulei până se înmoaie şi se stropesc cu apă. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi se condimentează cu sare, cimbru şi piper, după preferinţă.
3. După ce a scăzut sosul de legume, se opreşte focul şi se lasă la temperatura camerei. Separat, se feliază caşcavalul şi baconul. Bucheţelele de conopidă se înfăşoară în feliile de caşcaval şi bacon.
4. Sosul de legume se toarnă în tavă, se adaugă conopida şi usturoiul feliat. Se lasă la cuptor aproximativ 40 de minute să se rumenească. După ce s-au rumenit, se serveşte ornat cu pătrunjel proaspăt.