Supă cremă de roşii
1. Se curăţă ceapa şi morcovii, se spală, se taie mărunt şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline.
2. Roşiile se curăţă de codiţe, se spală şi se opăresc câteva minute. Se decojesc, se taie mărunt şi apoi se zdrobesc cu blenderul.
3. Piureul de roşii se trece prin sită, ca să nu aibă seminţe. După ce au fiert morcovii, ţelina şi ceapa, se scot din apă, ceapa se aruncă, iar ţelina şi morcovii se pasează cu blenderul.
4. Piureul de legume se amestecă cu piureul de roşii şi cu zeama în care au fiert, se condimentează cu sare şi piper şi se mai lasă să dea în câteva clocote. Supa cremă de roşii se serveşte cu crutoane şi parmezan şi se ornează cu busuioc şi pătrunjel verde tocat mărunt.