Ciocolată de casă
1. Se pune zahărul într-o cratiţă, se adaugă şi apa şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se amestecă continuu până când se topeşte zahărul şi, un pas foarte important, se lasă până ce capătă consistenţa unui sirop foarte bine legat.
2. Separat, se cerne cacaua şi laptele praf ca să nu se formeze cocoloaşe şi se adaugă în siropul pregătit. Se amestecă uşor până se încorporează şi capătă o consistenţă foarte fină.
3. Untul se taie cubuleţe şi se adaugă în cratiţă, apoi se amestecă uşor câteva minute până se omogenizează. La sfârşit, se adaugă alunele, nucile, stafidele şi se amestecă.
4. Se unge o tavă lată cu unt şi se toarnă compoziţia. Se întinde uşor şi se bagă la rece pentru aproximativ 4-5 ore. După ce s-a întărit, se taie cu un cuţit uns cu unt, ca să nu se lipească, se presară nucă de cocos pe toată suprafaţa.