Tartă fragedă cu bezea
1. Se zdrobeşte drojdia, se pune în lapte şi se lasă să se dizolve şi să dospească.
2. Separat, se amestecă într-un castron zahărul, făina şi sarea. Peste ele se pune laptele cu drojdia şi un tul şi se frământă bine. Se lasă aluatul să dospească la cald, timp de 30 de minute.
3. Între timp, se spală prunele, se scot sâmburii şi codiţele şi se taie în jumătăţi. Se amestecă zahărul cu scorţişoara.
4. Când aluatul îşi dublează volumul, se scoate din vas, se mai frământă puţin şi se întinde într-o tavă tapetată cu unt şi făină. Peste aluat se aşază prunele şi amestecul de zahăr cu scorţişoară.
5. Se dă tarta la cuptor pentru 40 de minute. Pe la jumătatea timpului se scoate din cuptor şi se adaugă şi bezeaua (se bat două ouă cu un praf de sare, după care se adaugă 200 g de zahăr şi puţină zeamă de lămâie).
6. Se bagă înapoi la cuptor pentru încă 20 de minute. Se serveşte rece.