Pacheţele surpriză
1. Se unge foia de plăcintă cu un ou bătut şi se taie în pătrate.
2. Se spală bine prunele, se scot sâmburii şi se taie în jumătate. Într-o tigaie se caramelizează zahărul şi se trec prunele prin el.
3. Pe fiecare pătrat de foaie de plăcintă se aşază câte trei jumătăţi de prune caramelizate, după care se unesc câte două colţuri ale pătratelor şi se formează pacheţele. Se aşază pe o tavă tapetată cu unt şi făină şi se dau la cuptorul încins pentru 30 de minute.
4. Între timp, se prepară crema de lămâie. Se bat ouăle întregi cu zahărul, după care se adaugă coaja de lămâie, sucul de lămâie şi untul. Se pune compoziţia rezultată într-un vas şi se dă la foc mic, amestecându-se încontinuu, până capătă consistenţa unei smântâne groasă.
5. Se ornează pacheţelele de foietaj cu prune cu cremă de lămâie şi se servesc reci.