Fussilli cu sos de ardei
1. Pastele se pun în apa clocotită cu sare şi câteva picături de ulei. Se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se scot şi se scurg în sită, unde se lasă aproximativ 10 minute în apă rece.
2. Separat, se alege fasolea fideluţă, se curăţă şi se fierbe în apa cu sare. După ce a fiert, se scoate pe un platou, se stropeşte cu oţet balsamic şi se acoperă cu o folie de plastic.
3. Ardeii se coc la foc mare pe plită şi apoi se pun într-un bol cu sare mai multă, să se înăbuşe şi să se cureţe mult mai uşor. Se lasă câteva minute şi se curăţă de coajă, se desfac sâmburii şi se taie fâşii.
4. Se curăţă, se feliază usturoiul şi se adaugă în paste împreună cu ardeii copţi, fasolea şi pătrunjelul tocat mărunt. Se condimentează cu sare şi piper şi se stropesc cu ulei de măsline şi oţet balsamic.