Antricot la tavă cu sos de roşii
1. Antricotul de vită se spală bine, se crestează şi se condimentează cu sare, cimbru şi piper pe toată suprafaţa. Se stropeşte cu ulei şi se pune în tigaie la prăjit.
2. După ce s-a rumenit pe ambele părţi, se pune în tavă şi se bagă la cuptor.
3. Se lasă în cuptor şi, din când în când, se stropeşte cu apă călduţă şi vin roşu. Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt.
4. Morcovii se rad pe răzătoarea mică sau se taie fâşii foarte subţiri şi se călesc în puţin ulei. După ce s-au înmuiat bine, se adaugă sucul de roşii .
5. Antricotul de vită se stropeşte cu sosul preparat anterior, se mai lasă câteva minute să se pătrundă şi se serveşte, cald.
6. Se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel verde. Se poate servi, opţional, cu garnitură de orez fiert sau cu piure de cartofi.