Pârjoale cu pipiriţe şi rozmarin
1. Se curăţă şi se spală ceapa şi usturoiul. Se toacă mărunt şi se pun într-un bol împreună cu carnea tocată. Se adaugă oul, verdeaţa tocată, miezul de pâine şi cimbrul uscat şi se amestecă bine. Compoziţia obţinută se lasă la frigider 15-20 de minute.
2. Se pune uleiul în tigaie şi se încinge. Se formează mingiuţele de carne, se trec prin pesmet şi parmezan şi se prăjesc. Se scot din tigaie după ce au căpătat culoarea aurie şi se lasă să se scurgă.
3. Se spală gogoşarii, se curăţă şi se taie feliuţe. Se stropeşte tigaia cu ulei şi se lasă la înăbuşit cu sare, piper şi boia la foc mic.
4. Se bagă 15 minute în cuptor şi se servesc împreună cu pârjoalele de carne. Se servesc ornate cu feliuţe de ceapă roşie şi rozmarin.