1. Se curăţă pentru început vinetele, se taie felii medii şi se presară cu sare. Se lasă într-o sită de plastic, ca să nu se oxideze şi să nu se amărască.
2. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, se taie mărunt şi se căleşte 3-4 minute în ulei, până devine sticloasă. Se adaugă carnea tocată şi puţină apă călduţă. Se lasă să se călească bine şi, spre sfârşit, se adaugă condimentele după preferinţă. Carnea tocată se lasă să se răcească la temperatura camerei.
3. După ce s-au scurs vinetele, se călesc 2-3 minute pe fiecare parte, în uleiul de măsline şi apoi se scurg pe un prosop absorbant.

4. Se tapetează o tavă de ceramică cu ulei şi pesmet, se aşază un rând de vinete, unul de caşaval ras şi unul de carne şi tot aşa, iar pe deasupra, se toarnă sosul pregătit din smântână, oul bătut şi brânza feta. Se bagă în cuptor şi se lasă aproximativ 60 de minute. După ce s-a rume-nit, se serveşte ornată cu caşcaval de oaie şi frunze de busuioc verde.