Chifteluţe din peşte
1. Se fierbe peştele în apă cu sare, apoi se scoate, se lasă să se răcească, după care se dezosează.
2. Între timp, pâinea se pune la înmuiat în apă. Ceapa şi pătrunjelul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
3. Într-un vas, se amestecă peştele cu pâinea înmuiată în apă şi stoarsă, cu ceapa, pătrunjelul, pesmetul şi ouăle şi se condimentează, după gust, cu sare şi piper. Se amestecă bine până se obţine o compoziţie omogenă, din care se formează apoi chifteluţele.
4. Se pune ulei într-o tigaie, la încins, apoi se dau chifteluţele prin făină şi se pun la prăjit. După ce s-au rumenit, se scot şi se pun la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Chifteluţele din peşte se pot servi cu garnitură de orez sau cu diferite salate.