1. Se fierb foile de lasagna conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
2. Se taie mărunt ceapa cu usturoiul şi se prăjesc în uleiul încins în prealabil. Se adaugă roşiile zdrobite şi morcovul ras. Se amestecă până se omogenizează.
3. Se amestecă bulionul şi vinul cu restul compoziţiei, se pun la fiert circa 10-12 minute, apoi se presară condimentele.
4. Spanacul se curăţă şi se înăbuşă în apă fierbinte, după care se scurge, se toacă mărunt şi se amestecă cu brânză riccotta sau cu urdă.
5. Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge un vas termorezistent cu ulei şi se aşază în straturi un rând de paste, apoi spanac şi compoziţie cu roşii, apoi o altă foaie, peste care se pune caşcavalul feliat, până se termină ingredientele.
6. Se lasă la cuptor până când se rumeneşte deasupra şi scade zeama. Se serveşte caldă.