Omletă de cartofi
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă într-o sită şi se lasă să se răcorească. Se testează dacă s-au răcit şi se decojesc.
2. Separat, se sparg ouăle într-un bol şi se bat bine cu mixerul. Într-un alt vas, se rade brânza telemea pe răzătoarea mică, apoi se adaugă peste ouă şi se bate bine în continuare. Se condimentează cu sare şi piper, în funcţie de preferinţe.
3. Se topeşte untul în tigaie, se pun cartofii tăiaţi rondele subţiri, cârnaţii şi ardeiul verde tăiat mărunt.
4. Cu 10 minute înainte, se pun ouăle bătute cu brânza şi, după ce s-au rumenit pe o parte, se răsucesc uşor, ca să nu se rupă. Omleta de cartofi se serveşte caldă cu diferite sortimente de salate.