Ardei umpluţi cu carne de vită
1. Se pune carnea într-un bol şi se amestecă cu orezul spălat în prealabil şi mărarul spălat şi tocat fin. Se condimentează cu sare şi piper, şi se frământă câteva minute.
2. Separat, se taie ardeii cu atenţie, ca să nu se rupă, şi se scot seminţele. Se spală bine şi se pun să se scurgă cu gura în jos.
3. Pentru sos, se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte la foc mediu, până se înmoaie şi devine sticloasă. Peste ceapă se adaugă chimenul, sucul de roşii, se condimentează cu sare şi piper, cimbrişor şi boia. Se toarnă o cană de apă caldă.
4. Între timp, se umplu ardeii, se toarnă sosul peste ei cât să-i acopere şi se pun să fiarbă, la foc potrivit. După ce au dat în câteva clocote, se scot şi se bagă în cuptor să se rumenească. Se servesc ornaţi cu mărar şi smântână.