Puișori și ciupercuţe
1. Se pun ouăle la fiert circa 10 minute. Se răcesc.
2. Două ouă se taie pe orizontală, pentru ciupercuţe şi două pe verticală, pentru puişori. Un ou este de rezervă dacă se sparge vreunul.
3. Din brânza, mărarul tăiat mărunt, smântână şi o lingură de maioneză se face o pastă. O condimentezi cu sare şi piper şi se umplu cu ea ouăle tăiate pe verticală pentru a realiza puişorii.
4. Pateul se amestecă cu sare şi cu piper după gust. Apoi se fac nişte biluţe pentru capul puişorilor. Ochii se fac din piper boabe şi ciocul din morcov tăiat. Se ornează cu maioneză.
5. Ciupercuţele se umplu cu pasta de brânză, iar pălărioarele se fac din roşii tăiate pe jumătate, golite de miez şi umplute cu pateu. Picăţelele se fac cu maioneză.