Tortul ruladelor
1. Se freacă gălbenuşurile spumă cu zahărul şi coaja de la lămâie. Albuşul se bate spumă cu sucul de lămâie. Se adaugă gălbenuşurile, alternând cu făina, amestecând de sus în jos. Se toarnă compoziţia în tavă şi se lasă la foc potrivit circa 30 de minute.
2. Crema se prepară în felul următor: se bat ouăle cu zahărul şi cacaua la bain-marie până se îngroaşă. Se ia de pe foc. Când s-a răcit puţin, se adaugă untul frecat spumă.
3. Siropul se face din zahăr şi din apă care se lasă un pic la fiert. După ce se ia de pe foc se adaugă romul.
4. Se face rulada din ouăle bătute cu zahărul până ce compoziţia devine ca o spumă. Se adaugă făină şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă mai lată. Când s-a copt, se răstoarnă pe un prosop presărat cu zahăr. Se umple cu puţină cremă de cacao, se rulează şi se dă la rece.
5. Se taie blatul în două, se însiropează fiecare bucată şi se umple cu cremă de cacao. Se îmbracă şi exteriorul cu cremă. Pe laterale se aşează cu grijă feliile de ruladă, una lângă alta. Se ornează deasupra după gust.