Pui cu mere coapte
1. Se ia puiul, se spală bine, se curăţă în interior şi se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie. Se unge cu unt peste tot, se condimentează cu sare şi piper şi se împănează cu usturoiul curăţat în prealabil.
2. Se înfăşoară într-o folie şi se lasă să stea la macerat aproximativ 30 de minute. În acest timp, se pregătesc merele. Se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se stropesc cu restul de unt topit.
3. Se scoate puiul, se umple cu merele curăţate, se aranjează în tavă, se ornează cu 3-4 frunze de dafin şi mere întregi şi se introduce în cuptor, la o temperatură de 220° C.
4. Cu 20-30 de minute înainte de a scoate puiul din cuptor, se unge cu mierea amestecată cu boiaua dulce. Se stropeşte cu sosul de mere şi unt şi se mai lasă puţin, cât să capete culoarea arămie. Se serveşte ornat cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu merele coapte.