O supa de peste ca in Delta, abslut delicioasa si foarte usor de facut. Trebuie sa incerci aceasta reteta daca iti place pestele.

Ingrediente

½ kg peste mic un kg crap o ceapa mare 2-3 lingurite boia iute un ardei gras verde 2 rosii sare
Mod de preparare:

Pestele mic se curata, se indeparteaza extremitatile si apoi restul pestelui se pune la fiert cu ceapa si apa.

Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ o ora si apoi supa rezultata se filtreaza.

In supa filtrata se adauga un litru de apa, pestele mare, boiaua, rosiile și ardeiul. Se potriveste de sare.

Se lasa pe foc inca 15 minute si se serveste cat mai calda.

Sfaturile bunicii

  • Pune la fiert si capul si coada crapului, la prima supa. Dupa ce au fiert, le scoti si le lasi deoparte.
  • Alege carnea de pe oase la pestele mic, dupa ce a fiert, si paseaz-o la blender. O poti adauga in supa, la final, sa capete consistenta si savoare.  Poti adauga si o cescuta de vin rosu sec, dupa ce ai pus la fiert crapul.  Cand supa este gata si s-a racorit putin, presara deasupra frunze de leustean si patrunjel.