Musaca grecească
1. Se spală cartofii în 2-3 ape şi se pun să fiarbă în apă cu sare.
2. Între timp, se spală ceapa, se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în uleiul de măsline încins.
3. Peste ceapa aurie se adaugă carnea tocată de vită şi se înăbuşe la foc mic. Se adaugă apă puţin câte puţin atât cât să se fiarbă bine carnea. Se pune spre sfârşit sarea, piperul şi cimbrul şi se dau de-o parte. Măslinele se taie mărunt.
4. După ce au fiert cartofii, se scot din apă, se lasă câteva minute să se răcorească şi apoi se curăţă. Se taie felii subţiri şi se pun în tava tapetată cu unt şi cu ulei de măsline. Peste primul strat de cartofi se aşază un rând de carne, unul de măsline tocate mărunt, cartofi şi tot aşa.
5. Peste ultimul strat de cartofi se adaugă sucul de roşii şi un strat de caşcaval de oaie, ras pe răzătoarea mică şi se bagă în cuptorul încins în prealabil. După ce s-a rumenit, se scoate musacaua din cuptor şi se serveşte caldă sau rece, ornată cu frunzuliţe de cimbru şi busuioc verde, în funcţie de preferinţe.