Pizza vegetariană
1. Se prepară maiaua din lapte de soia călduţ, drojdie şi o lingură de făină. Se amestecă bine şi se lasă 10-15 minute la dospit.
2. Maiaua se toarnă în făina cernută, se adaugă uleiul, sarea şi apa minerală. Se frământă compoziţia până se obţine o cocă uşor de modelat, care se lasă să crească.
3. Între timp, se rade caşcavalul de post pe răzătoarea mică, se curăţă şi se spală ciupercile şi se taie ceapa verde rondele. O parte din roşii se spală şi se taie rondele.
4. Celelalte roşii se opăresc, se decojesc şi se pasează cu blenderul, apoi se pun la fiert cu puţin ulei, sare, piper şi cimbru uscat.
5. Se unge forma cu ulei, se întinde aluatul de pizza şi se asezonează cu ingredientele pregătite. Se stropesc cu pasta de roşii, se presară caşcaval şi se dă la cuptor.