Penne regale
1. Pastele se pun să fiarbă în apă, sare şi uleiul de măsline conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot în sită şi se trec sub câteva jeturi de apă rece.
2. După ce s-au scurs, se pun în untul topit şi se călesc 10 minute. Se condimentează cu sare şi piper verde iar, la sfârşit, se adaugă parmezanul amestecându-se continuu ca să nu se lipească.
3. Separat, se scoate prosciutto crudo din folie, se desfac bucăţile şi se taie fâşii subţiri. Lâmâia se spală şi se rade pe răzătoarea mică. Cojile de lămâie se freacă cu sare şi piper şi se amestecă cu fâşiile de prosciutto.
4. Caperele se scot din conservă, se scurg şi se adaugă în bolul cu pastele călite. Se amestecă uşor cu o spatulă specială, ca să nu se rupă şi se aranjează pe un platou. Deasupra se pune prosciutto, se mai presară coajă de lămâie şi se servesc cu un vin alb demidulce.