Supă de pui
1. Se curăţă şi se spală puiul în câteva ape, se pârleşte la flacăra de la aragaz, se mai trece printr-un jet de apă şi se porţionează. Pulpele, spatele şi aripile se păstrează pentru friptură, iar pieptul se pune să fiarbă în oala de supă cu o linguriţă de sare.
2. Când a început să fiarbă, se ia spuma. După aceea, se mai lasă la foc mic aproximativ 30 de minute.
3. Separat, se curăţă legumele, se spală şi se pun să fiarbă împreună cu pieptul de pui. Se adaugă 2 linguriţe de ulei şi se acoperă cu un capac. Se scot legumele şi pieptul. Ceapa, ţelina şi ardeiul se aruncă, iar restul de legume se taie cubuleţe şi se pun în supă. Se adaugă în supă şi 1/4 din pieptul de pui tăiat cubuleţe.
4. Melcişorii se fierb separat, în apă cu sare şi, după ce s-au fiert, se trec printr-un jet de apă rece şi se pun în supă. Se condimentează cu sare şi piper şi se mai lasă să fiarbă câteva minute. Se serveşte cu zeamă de lămâie şi smântână şi se ornează cu pătrunjel verde tocat mărunt.