Pizza ţărănească
1. Se tapetează o formă de pizza cu margarină şi se aranjează feliile de pâine, astfel încât să nu rămână spaţii goale. Se toarnă laptele călduţ şi se lasă să se înmoaie.
2. Bucăţile de soia se pun la înmuiat cu câteva ore înainte de a fi preparate. După aceea, se dau prin maşina de tocat carne sau se pasează cu blenderul şi se amestecă cu cimbru, sare, piper şi ceapa tocată mărunt. Din pasta de soia se formează cubuleţe cât se poate de mici, ca să se pătrundă bine la cuptor.
3. Se curăţă şi se spală ardeii şi ciupercile şi se toacă mărunt. Se călesc câteva minute în sucul propriu, cât să se înăbuşe.
4. Se asezonează pizza cu sucul de roşii, bucăţelele de soia, ardeii şi roşiile tăiate felii şi se condimentează cu sare, cimbru proaspăt şi piper. Se bagă tava în cuptor şi, după ce s-a copt, se serveşte cu sos de roşii picant sau dulce.