Aperitiv multicolor
1. Se cerne într-un bol făina, se adaugă untul moale, sarea şi iaurtul. Se frământă bine şi se obţine un aluat consistent şi uşor de modelat cu mâna. Aluatul se strânge şi se lasă acoperit cu o folie de plastic, la rece.
2. În acest timp, se curăţă mazărea şi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert bine, se scoate în sită şi se lasă să se răcească.
3. Se curăţă şi se spală ardeii capia şi se călesc în puţin unt, împreună cu mazărea fiartă şi se condimentează cu sare, după gust.
4. Se bat ouăle spumă, se adaugă brânza de vaci şi telemeaua rasă şi se amestecă cu ardeii şi mazărea.
5. Între timp, se scoate aluatul de la rece, se tapetează tava cu făină şi se întinde uniform. Se toarnă compoziţia pe deasupra şi se pune în cuptor, la copt. După ce s-a rumenit, se poate servi atât caldă, cât şi rece.