1. Cu 3-4 ore înainte, se pune pulpa de porc la marinat în vin şi boabe de piper. Se acoperă cu folie de plastic şi se bagă la frigider.

2. Între timp, se curăţă dovleacul, se unge cu miere, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt, se bagă la cuptor şi se lasă să se rumenească.

3. După ce pulpa s-a marinat, se stropeşte cu ulei, se adaugă condimente pentru preparate din porc, se unge cu miere, se stropeşte cu apă şi se bagă în cuptorul încins, alături de dovleac.

4. Stafidele, se lasă să se macereze în 2-3 linguriţe de rom. Înainte cu 30 de minute de a scoate pulpa din cuptor, se presară stafidele şi se lasă la foc mic. Pulpa se feliază şi se serveşte cu sosul acrişor de stafide, cu dovleacul tăiat feliuţe şi ornat cu boabe de struguri.