Tiramisu
1. Se pune apă să clocotească şi se face cafeaua cât pentru 2 ceşti. Se lasă la rece, se strecoară ca să nu aibă zaţ şi se adaugă crema de whisky sau coniac.
2. Separat, se mixează gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi zahărul pudră, se adaugă brânza mascarpone şi se amestecă încontinuu aproximativ 15 minute. Secretul unei creme tari, cu un aspect plăcut, este ca aceasta să fie frecată cât mai mult.
3. Între timp, se bate frişca cu zahărul vanilat şi esenţa de migdale şi se lasă la rece. Se rade ciocolata pe răzătoarea mică şi se pregăteşte o formă dreptunghiulară, dar nu înaltă.
4. Se înmoaie fiecare pişcot în cafeaua amestecată cu alcoolul, se aşază un strat de pişcoturi, unul de cremă mascarpone, se presară ciocolată pe toată suprafaţa, se pune un alt strat de pişcoturi, cremă şi de data aceasta se presară cafeaua solubilă şi se acoperă cu frişcă, iar la sfârşit se ornează cu ciocolată rasă. Se lasă la rece 2-3 ore, înainte de a fi servit.