Cotlete de porc cu mere
1. Se spală cotletele de porc şi se pun la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Într-un bol, se amestecă uleiul, untul topit, cimbrul, sarea, piperul şi vinul alb. Se trec cotletele prin sos şi se lasă câteva minute la temperatura camerei.
2. Între timp, se spală merele, trei dintre ele se taie felii subţiri, li se scot sâmburii şi se pun apoi în vin roşu, unde se lasă 10-15 minute. Celelalte trei mere se taie rondele şi se stropesc cu puţină zeamă de lămâie, să nu se oxideze.
3. Se aranjează cotletele în tavă, se stropesc cu sucul de mere şi se bagă în cuptor. După ce s-au rumenit, se scoate tava din cuptor.
4. Cotletele de porc se servesc ornate cu pătrunjel, felii de mere îmbibate în vin roşu, roşii şi rondele de mere, toate aşezate pe un pat de salată verde.