Cremă de roşii cu gogoşele
1. Se curăţă legumele, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi o lingură de ulei.
2. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul. Se trec prin sită şi apoi se mai dau în câteva clocote.
3. În acest timp, se scot legumele care au fiert, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu piureul de roşii. Dacă este foarte consistent, se mai adaugă din zeama în care au fiert legumele. Se pune la fiert la foc mic.
4. Între timp, se prepară gogoşelele. Se pune apa şi uleiul într-un ibric şi se lasă să dea în clocot. Se stinge focul şi se adaugă făina cernută. Se lasă la rece şi apoi se amestecă cu oul crud. Compoziţia se pune cu o linguriţă în tavă şi se bagă apoi în cuptor. Crema de roşii se serveşte cu gogoşelele şi cu verdeaţă.