Paste cu bacon şi mazăre
Vezi cum se prepară cele mai delicioase paste cu bacon, mazăre şi alte legume. Reţeta e simplă şi va trebui să te pregăteşti să mai umpli farfuriile o dată.
1. Se pun pastele la fiert în apă cu sare şi câteva picături de ulei. După ce au fiert, se scurg de apă şi se trec în câteva jeturi de apă.
2. Între timp, se pun ardeii la copt. Se răsucesc de pe o parte pe cealaltă, la intervale scurte de timp. După ce s-au copt, se pun într-un bol, se sărează pe deasupra şi se lasă câteva minute acoperiţi cu un prosop de bucătărie.
3. Se curăţă şi se spală roşiile, se taie jumătăţi, ceapa se taie bucăţi potrivite şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Mazărea fiartă se adaugă peste roşii. Separat, se taie baconul cubuleţe şi se pune să se rumenească în sucul propriu.
4. Pastele se pun într-un bol şi se amestecă cu roşiile, ceapa, ardeii copţi tăiaţi felii potrivite, mazărea şi bucăţelele de bacon. Se adaugă sare, piper şi câteva picături de ulei, după preferinţă.