Prăjitura “Francesca”
1. Se scoate aluatul de foietaj din congelator, se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei şi se împarte în patru sau cinci bucăţi. Fiecare bucată se întinde şi se unge cu unt topit.
2. Se pun nucile la copt câteva minute, apoi se macină, la fel şi migdalele. Separat, se caramelizează zahărul, se adaugă untul, nucile şi migdalele măcinate şi se lasă la baie de aburi să se lege.
3. În cremă se adaugă coaja de lămâie şi de portocală, zahărul vanilat, un praf de sare. Se mai lasă câteva minute la baie de aburi şi apoi, se lasă la răcit. Se pregăteşte o tavă, se pune prima foaie, crema, iar foaie şi tot aşa până la ultima foaie, care se unge pe deasupra cu gălbenuş de ou şi apoi se bagă prăjitura în cuptorul încins.
4. După ce s-a copt, se lasă la răcit şi apoi se taie sub ce formă doriţi.