Tort in doua culori
80 minute
8 portii
Mediu
Tortul in doua culori este cremos si foarte aspectuos. Poate fi servit atat la aniversari si onomastice, cat si de revelion.
Ingrediente pentru blat
4 oua
120 grame zahar
120 grame faina
4 linguri ulei
Ingrediente pentru crema mocca
275 grame zahar
500 grame unt
2 pliculete zahar vanilinat
4 galbenusuri
100 ml cafea tare
Ingrediente pentru crema de ciocolata
400 grame ciocolata de menaj
400 grame unt
100 grame zahar
esenţe dupa gust
8 oua
Ingrediente pentru servit si decor
fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
- Pentru blat, se amesteca zaharul si ouale la bain-marie si, dupa ce se obtine o crema omogena, se continua baterea la mixer pana se raceste. Se pune faina cernuta si uleiul, apoi se toarna amestecul intr-o forma de copt unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace 20 de minute si apoi se lasa la racit pe un gratar.
- Pentru crema mocca, se pun pe foc zaharul si zaharul vanilinat, se adauga o lingura de apa si se amesteca pana se obtine un sirop. Apoi, se toarna peste galbenusuri si se amesteca cu mixerul pana se albeste. Separat, se bate untul moale si apoi se adauga peste amestecul de oua si zahar. Se toarna la final cafeaua, in functie de gust. Se da la rece o ora.
- Pentru crema de ciocolata, se rupe ciocolata bucati si se topeste pe foc impreuna cu untul. Se ia de pe foc, se pun ouale intregi amestecand energic dupa fiecare. Se adauga zaharul si esentele, dupa gust. Se pune la rece o ora.
- Se taie blatul in trei si se recompune pe un platou cu jumatate din cantitatea de crema de ciocolata. Cu restul cremei si cu cea moca se decoreaza exteriorul tortului. Se presara fulgii de ciocolata pe laterale si se da la rece pentru 3 ore.
Mod de pastrare:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews