Clafoutis cu mure
40 minute
4 portii
Usor
Clafoutis este un desert copt cu fructe , de origine franceza, devenit extrem de popular la mijlocul secolului 19. Iata cum il puteti prepara si voi:
Ingrediente
450 grame mure si zmeura
4 oua
100 grame faina
100 grame zahar
250 ml lapte
25 grame unt
cateva picaturi esenta vanilie
un plic zahar vanilinat, pentru servit
Mod de preparare:
- Se unge cu unt o forma de copt si se asaza fructele spalate si bine scurse.
- Ouale, faina si zaharul se mixeaza si apoi, continuand mixarea, se toarna laptele putin cate putin.
- Se adauga esenta si se amesteca din nou. Compozitia obtinuta se toarna peste fructe si se lasa la cuptor 30 de minute.
- Dupa coacere, se trage tava, se presara zahar vanilinat si se lasa in cuptor inca 10 minute. Apoi se scoate, se lasa la racit si se da 2 ore la frigider inainte de servire.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews