1. Se spală toate legumele, se şterg şi se curăţă dacă este nevoie. Castraveţii, dacă sunt proaspeţi, se taie felii mai groase şi se lasă cu coajă, ardeii se curăţă de seminţe şi se taie fâşii potrivite, iar varza se toacă mărunt.

2. Separat, într-un bol, se pregăteşte sosul. Se pune oţetul, zahărul, uleiul, usturoiul măcinat, sarea, piperul şi se amestecă bine. Se lasă puţin la rece ca să-şi lase toate aromele.

3. Se taie o baghetă felii subţiri, apoi cubuleţe şi se stropesc cu mujdeiul de usturoi pregătit în prealabil. Se pun în cuptorul încins să se usuce.

4. După ce s-au pregătit toate legumele proaspete, se pun într-un bol, se presară câteva feliuţe de ardei iute şi se toarnă sosul. Salata se serveşte cu crutoane aromate cu usturoi.