1. Se ung feliile de somon cu ulei de măsline şi se condimentează cu sare, piper şi ardeiul iute tăiat mărunt. Se stropesc cu zeama de la o lămâie, se îmbracă cu cojile de lămâie, se acoperă cu o folie şi se lasă la rece.

2. Între timp, se curăţă morcovii, fasolea fideluţă şi se pun la fiert în apă cu sare. Se acoperă cu un capac şi se fierb la foc mic.

3. Între timp, se coc ardeii capia iar ca să se decojească mai uşor, după ce s-au copt, se presară sare şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. Se decojesc foarte uşor. Se curăţă de sâmburi şi se prepară cu ulei, oţet, piper, zahăr şi sare.

4. Se pun bucăţile de somon pe grătarul uns, se întorc la interval de câteva minute şi se servesc cu garnitură de legume şi salată de ardei copţi cu pătrunjel verde tocat mărunt.