1. Se curăţă carnea de vită de pieliţe, se spală în câteva ape şi se pune la fiert în apă. Se lasă să fiarbă la foc mic şi se ia spuma, lucru foarte important la ciorbele cu carne.

2. După ce s-a spumuit şi zeama este limpede, se adaugă legumele curăţate şi spălate bine. Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă la foc mic.

3. După ce au fiert şi carnea, şi legumele, se scot din oală în sită şi se aleg. Ceapa, ardeii şi ţelina se aruncă, iar morcovii se zdrobesc, se adaugă în ciorbiţă şi se condimentează cu sare şi un praf de piper.

4. Separat, în altă oală, se fierb tăieţeii. După ce au fiert, se trec printr-un jet de apă rece şi se pun în ciorbă. Se opăresc roşiile, se zdrobesc şi se adaugă împreună cu borşul cu verdeţuri. Se mai lasă să dea un clocot şi se ornează cu pătrunjel verde tocat mărunt.