1. Se pune laptele într-o oală şi se dă în câteva clocote. Într-un alt recipient, se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu 200 g zahăr şi cu un praf de sare, se toarnă laptele fierbinte, se adaugă batonul de vanilie şi se pun la fiert.

2. Se amestecă încontinuu până capătă consistenţa unei creme de vanilie, dar nu foarte groasă, şi se lasă la rece. În acest timp, se înmoaie şi foile de gelatină în apă călduţă.

3. Se bat albuşurile cu restul de zahăr până se face bezeaua. După ce s-a răcit crema de vanilie, se amestecă cu gelatina şi cu bezeaua până se încorporează şi se obţine o cremă pufoasă. Se toarnă în cutii şi se bagă în congelator. Se lasă aproximativ 4 ore şi apoi se serveşte cu un mix din fructe de pădure. Se ornează cupele cu îngheţată cu frunzuliţe de mentă şi fulgi de ciocolată.