Şoricei pe gustul picilor
1. Se spală cartofii bine şi se pun la fiert în apă cu sare. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. După ce au fiert, se scot cu atenţie să nu se zdrobească şi se lasă să se răcească.
2. Separat, se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se pune să se călească la foc mic. Se adaugă carnea tocată, sare şi piper şi apă caldă puţin câte puţin, până se fierbe. La sfârşit se adaugă sosul de roşii, pătrunjelul tocat mărunt, şi se lasă până scade.
3. Între timp, se curăţă cartofii şi, cu un cuţit ascuţit, se dă forma şoricelului. Se face un capac pe fiecare cartof, se scoate miezul şi în locul lui se pune carnea tocată.
4. Se aşază şoriceii în tava tapetată cu puţin unt şi se lasă 20 de minute la cuptor. Ochii se fac din măsline, urechile din frunze de busuioc, codiţele din spaghete fierte şi se servesc călduţi pe un platou ornat cu floricele din morcovi.