1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie rondele.

2. Separat, se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu verdeaţa tocată mărunt, sarea, piperul, boiaua şi oul. Se frământă câteva minute până se leagă, se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece.

3. Între timp, se taie şi roşiile rondele, se pregăteşte tava pentru copt şi se unge cu ulei pe toată suprafaţa. Se aşază un rând de roşii, unul de cartofi, se pune carnea pe toată suprafaţa şi se acoperă cu un alt rând de roşii şi de cartofi.

4. Se toarnă sucul de roşii amestecat cu vinul, se condimentează cu sare, piper şi boia şi se bagă în cuptorul bine încins. Se lasă aproximativ 80 de minute să se rumenească, se scoate, se ornează cu pătrunjel verde şi se serveşte cu smântână.