1. Se curăţă ciupercile de pieliţe, se spală în câteva jeturi de apă şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.

2. Separat, se toacă codiţele mărunt, ceapa, ardeiul roşu şi se călesc în puţin ulei, câteva minute. Între timp, se spală verdeaţa şi se toacă mărunt, eventual se pune puţină sare pe deasupra. Se presară pesmetul şi verdeaţa şi se lasă la rece. Şunca de pui se taie cubuleţe şi se căleşte separat, în altă tigaie, cu puţin ulei de măsline sau unt.

3. Pălăriuţele scurse de apă se umplu cu compoziţia de ceapă, iar pe deasupra se presară şunca prăjită.

4. Pălărioarele umplute se bagă în cuptorul încins şi se lasă aproximativ 20 de minute, la foc potrivit. Se servesc calde, ornate cu fire de pătrunjel.