Budincă cu orez
1. Se spală orezul în câteva ape până se limpezeşte ultima apă. Se taie ceapa şi se pune câteva minute să se călească în uleiul de măsline.
2. Separat, se curăţă dovleceii şi morcovii, se dau pe răzătoarea mică şi se pun în cratiţă peste ceapă. Se toarnă puţină apă şi se lasă să dea în câteva clocote. Secretul unei budinci delicioase este ca atunci când fierb legumele, să fiarbă la foc mic şi să fie acoperite cu un capac. Trebuie înăbuşite şi, din când în când, să se adauge apă sau suc de roşii, după preferinţă.
3. Se adaugă şi orezul şi apa puţin câte puţin, până începe să se umfle, apoi se bagă cratiţa în cuptor şi se lasă să se rumenească.
4. După ce s-a făcut, se serveşte ornată cu verdeaţă şi smântână sau cu codiţe de ceapă verde, tocate mărunt.