1. Se pun într-o crăticioară la foc mic gălbenuşurile, un praf de sare, vanilia, 150 g zahăr, coaja de lămâie şi se amestecă încontinuu, să nu se lipească. Când a început să fiarbă, se lasă să dea în câteva clocote, se opreşte focul şi se lasă la răcit.

2. Separat, într-un bol se pun albuşurile şi se bat spumă, se adaugă 150 g zahăr, zahărul vanilat şi se bat în continuare încă 10 minute.

3. În alt bol, se bate frişca cu 2 linguri de zahăr pudră şi un pliculeţ de zahăr vanilat. Se amestecă cu celelalte 2 compoziţii, într-un bol mai mare.

4. În crema obţinută, se pune esenţa de mentă. Amestecul se toarnă în cutii şi se bagă la congelator aproximativ 4 ore. Se serveşte ornată cu frunzuliţe de mentă, napolitană caramelizată şi zmeură.