Orez cu pui şi curry
1. Se trece orezul prin 3-4 ape până se limpezeşte apa şi se lasă să se scurgă.
2. Într-o cratiţă se pune untul şi se căleşte cu 2 linguriţe de curry, se toarnă orezul şi se adaugă 600 ml apă. Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute. În cazul în care nu s-a fiert, se mai lasă încă 10 minute.
3. Separat, într-o tigaie mare, se încinge uleiul la foc potrivit. Se spală pulpele de pui şi se pun la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Se condimentează cu sare şi se prăjesc în ulei aproximativ 10 minute, până când s-au rumenit pe ambele părţile.
4. Se pune orezul într-o formă de tartă unsă cu unt sau ulei, se răstoarnă pe o farfurie, se pun pulpele şi se ornează cu garnitură de fasole verde şi morcovi.