Ciorbă de legume
1. Se curăţă şi se spală toate legumele.
2. Se toacă ceapa, morcovii se taie rondele, ardeii, cubuleţe şi se călesc câteva minute în puţin ulei, apoi se adaugă apă mai mult de jumătate şi puţină sare.
3. Între timp, se pregătesc şi celelalte legume. Cartofii se taie cubuleţe şi dovleceii la fel, se adaugă în oală, iar mazărea şi fasolea se fierb separat, deoarece prima apă se aruncă. Aşa că, după ce au fiert şi acestea, se scurg şi se trec prin câteva jeturi de apă caldă şi apoi se pun peste celelalte legume.
4. Separat, se decojesc roşiile şi se dau prin răzătoare sau se zdrobesc cu blenderul. Se adaugă în ciorbă, se mai lasă să fiarbă câteva minute, se pune sare şi puţin piper. Se serveşte caldă, ornată cu pătrunjel şi ţelină verde, tocate mărunt.