Pârjoale de varză
1. Se spală varza, se scutură şi se toacă mărunt, se pune într-un bol şi se amestecă cu sare până îşi lasă puţin suc, apoi se scurge bine.
2. Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte 2-3 minute până devine sticloasă. Se toacă verdeaţa, pâinea se înmoaie în lapte, se stoarce bine şi se pun într-un bol.
3. Varza, ceapa călită, verdeaţa, pesmetul, sarea, piperul, pâinea şi ouăle se frământă 2-3 minute până se obţine o compoziţie legată. Din această compoziţie se fac pârjoalele şi se pun la prăjit în uleiul bine încins.
4. Se întorc de pe o parte pe cealaltă şi după ce au căpătat crustă se scot cu spumiera pe un prosop absorbant de bucătărie. Pârjoalele se servesc calde cu şuncă de York şi se ornează cu feliuţe de ardei roşu şi fire de leuştean.