Clătite învârtite
1. Se pregăteşte într-un bol aluatul de clătite. Se bat ouăle şi se amestecă cu uleiul şi cu sarea până capătă consistenţa unei maioneze, se adaugă laptele, făina cernută amestecându-se continuu să nu se formeze cocoloaşe, iar la sfârşit se adaugă apa minerală.
2. După ce aluatul are consistenţa smântânii, se prăjesc clătitele puţin mai groase ca de obicei. După ce s-au prăjit toate, se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei.
3. Între timp, se pregăteşte crema de brânză cu mirodenii. Ca să fie spumoasă se pasează cu blenderul toate tipurile de brânză, untul şi smântâna, iar la sfârşit se adaugă migdalele, şunca de York tăiată pătrăţele, mărarul şi busuiocul verde.
4. Clătitele se umplu cu cremă şi se rulează. Se aranjează pe un platou în formă de pacheţele, cu foi de ceapă verde. Se servesc ca aperitiv.