1. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul vanilat şi cu zahărul pudră. Se amestecă cu mixerul bine până se obţine o cremă fină.

2. După aceea se adaugă crema mascarpone şi se mixează în continuare.

3. Se bagă la rece şi, între timp, se pregăteşte siropul pentru pişcoturi. Într-un ibric se pune zahărul şi se caramelizează câteva minute, apoi se adaugă apa şi, când a început să clocotească, se pune cafeaua. Se lasă la rece, iar la sfârşit se adaugă vanilia şi whisky.

4. În alt bol se bate frişca cu zahărul pudră şi zahărul vanilat şi, după ce s-a întărit, jumătate din cantitatea de frişcă se amestecă cu crema mascarpone iar restul de frişcă rămâne pentru ornat.

5. Se înmoaie pişcoturile în siropul strecurat şi se aşază în tavă într-un strat, se toarnă crema, şi tot aşa, iar tortul se îmbracă cu un strat de frişcă, se ornează cu boabe de cafea şi se presară cafea solubilă din loc în loc. Se lasă la rece câteva ore, apoi se serveşte.