1. Se curăţă şi se spală ceapa verde în câteva ape şi se toacă mărunt. Morcovul se curăţă, se spală şi se dă prin răzătoarea mică. Atât ceapa, cât şi morcovul se pun la călit câteva minute.

2. Între timp, se alege orezul, se spală în 3-4 ape şi se pune peste ceapă. Se adaugă apă, puţin câte puţin, până începe să se umfle orezul, verdeaţa tocată mărunt, se condimentează cu sare, busuioc şi piper şi se acoperă cu un capac.

3. Separat se spală ardeii, se curăţă de seminţe, se taie pe jumătate şi se umplu cu orezul. Se aşază într-o cratiţă, se toarnă sucul de roşii şi o cană de apă şi se pun să fiarbă.

4. După ce au dat în 2-3 clocote, se bagă şi în cuptor să scadă şi să capete un gust special. Se servesc calzi, ornaţi cu verdeaţă.