1. Se pun spaghetele să fiarbă în apă, sare şi o linguriţă de ulei, conform instrucţiunilor de pe pachet.

2. După ce s-au înmuiat, se scot din apa în care au fiert şi se lasă câteva minute în apă rece să se desfacă. Se lasă să se scurgă şi se amestecă cu puţin ulei de măsline şi sare, să nu se lipească între ele.

3. Se tapetează o formă cu pesmet şi cu unt şi se dă drumul la cuptor la 120° C. Separat, se taie varza în bucăţi potrivite, dovleceii se spală şi se taie rondele subţiri şi se călesc în uleiul de măsline, apoi se amestecă cu spaghetele.

4. Compoziţia obţinută se toarnă în formă şi se acoperă cu un strat de mozzarella. Se bagă la cuptor şi, după ce a căpătat crustă, se scot din cuptor şi se ornează cu frunze de busuioc pe deasupra.